Het gebruik van hout voor een stijlvol interieur

Dit seizoen is Laura aan de slag gegaan in haar eigen stijlstudio: Laura’s Living. Hierin bespreekt zij welke keuzes ze heeft gemaakt voor de make-over en vooral waarom zij deze heeft gemaakt. In dit blog gaan we in op een door haar besproken onderwerp uit de aflevering, wat ter inspiratie verder uitgelicht wordt. Deze week staat in het teken van de toevoeging van hout in het interieur en welk effect dat heeft op de gezelligheid. 

Hout is een tijdloos element dat al decennialang in de schijnwerpers staat. Het heeft een natuurlijke charme en tal van verschillende eigenschappen. Ieder stuk hout kan op zijn eigen manier bijdragen aan een warme, huiselijke sfeer. Of het nu gaat om massieve balken die een landelijk gevoel oproepen of moderne meubels met een houten accent. Hout lijkt onmisbaar te zijn als het aankomt op het creëren van een gezellig interieur.

Houten wandpaneel

Een veelvoorkomende vorm om hout in het interieur te verwerken is het plaatsen van houten wandpanelen. Het is een interieurtrend die steeds populairder wordt en om goede redenen. Neem bijvoorbeeld het Japandi interieur, hierin wordt veel gebruikgemaakt van houten wandpanelen. Ze geven de ruimte een warme en natuurlijke look en zijn goed te verwerken in verschillende interieurstijlen. Het soort hout kan worden afgestemd op de ruimte waarin het geplaatst wordt. Zo past licht hout vaak goed in lichte kamers in bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur. Wat donkerder hout past op zijn beurt weer goed in bijvoorbeeld een slaapkamer. Over het algemeen zijn de kleuren hier wat warmer, wat goed samengaat met donker hout. 

Houten boomstam tafel

Een andere houten interieurtrend is het aanschaffen van een boomstamtafel. Deze massieve tafels kunnen dè blikvanger van de kamer worden. Ze nodigen uit om samen te dineren, spelletjes te spelen of te borrelen. De organische vorm zorgt ervoor dat buiten naar binnen gehaald wordt en dat de ruimte een natuurlijke touch krijgt. 

Duurzaam houten Interieur

Als laatste, maar zeker niet het minste punt is hout duurzaam. Hier zijn verschillende redenen voor: 

  • In verhouding is het een materiaal dat veel sneller gebruiksklaar is dan bijvoorbeeld aardolie en erts;
  • Voor het kappen, vervoeren en verwerken van hout zijn relatief weinig fossiele brandstoffen nodig. Ze zijn nodig, maar in vergelijking met andere stoffen vallen deze hoeveelheden in het niet;
  • Hout kan makkelijk worden hergebruikt. 

Of het nu een houten wandpaneel is, een boomstamtafel of houten accessoires. Het toevoegen van hout aan het interieurdesign zorgt er altijd voor dat de ruimte gezellig aanvoelt. 

Klik op de button hierboven indien je benieuwd bent naar de houten wandpanelen die Laura gebruikt heeft voor de aflevering van deze week!