Een kastenwand, dé trend van nu!

Kastenwanden zijn een begrip dat we in de interieurwereld steeds vaker tegenkomen en waar mensen steeds meer naar op zoek zijn. Ze zijn razend populair en om een aantal goede redenen! Ze zijn efficiënt, stijlvol, multifunctioneel en kunnen precies zo worden samengesteld zoals bij jouw woonkamer past. In aflevering 3 koos Laura er dan ook voor om er één toe te voegen aan het interieur. In dit blog vertellen we alles wat je wil weten over kastenwanden!

Kastenwand in de woonkamer

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een kastenwand is de functionaliteit. Je kunt zowel zichtbaar als onzichtbaar allerlei spullen opbergen. Een kast als deze zie je niet vaak en wordt daardoor beschouwd als een uniek interieurstuk. De esthetiek ervan speelt dan, naast de functionaliteit, ook een belangrijke rol. Een kastenwand kan verschillende effecten hebben op de uitstraling van de woonkamer en hij kan in verschillende stijlen worden geproduceerd. Zo heeft een kast met glas een ander ruimtelijk effect dan een kast met dichte deuren.

Wasmachinekasten

Een variatie op de gebruikelijke wandkasten in woonkamers en slaapkamers, is de wasmachinekast. Dit is meubelmaatwerk waarbij de wasmachine en droger hun eigen plaats hebben ín de wandkast. Het voordeel hiervan is dat een rommelige waskamer verleden tijd is. Spullen zoals het wasmiddel en waszakjes kunnen worden opgeborgen in de kast om de machines heen. Ze zijn efficiënt en ontzettend stijlvol!

Hoe kies ik de juiste wandkast?

Het fijne aan kastenwanden is dat de mogelijkheden eindeloos lijken. Je kunt zelf bepalen hoe breed, hoog en diep de kast moet zijn; bij welke interieurstijl hij moet passen; of hij schuif- of klapdeurtjes heeft en nog veel meer. Omdat de keuze zo groot is, kan het hebben van een leidraad in het keuzeproces handig zijn. Wij zetten de belangrijkste stappen onder elkaar: 

  • Je begint altijd met het opmeten van de plek waar de kast moet komen te staan;
  • Vervolgens maak je de keuze tussen meubelmaatwerk of een kant-en-klare kast;
  • Stel jezelf de vraag: “Waar ga ik de kastenwand voor gebruiken?”;
  • Kijk daarna welke stijl binnen jouw interieur past; 
  • Ga op zoek naar de juiste fit!

Een kastenwand heeft een grote invloed op de look and feel van de ruimte waarin hij staat, daarom mag je er best wat tijd en aandacht aan besteden. Zolang je er goed over nadenkt en kiest voor een ontwerp waar jij blij van wordt, dan komt het helemaal goed!