Projecten

Iedere week gaat het team aan de slag met een nieuwe metamorfose waarbij interieurdesigner Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers verrassende plannen maken. Het complete huis, van woonkamer tot zolder en van badkamer tot slaapkamer, wordt flink onderhanden genomen. 

Bekijk hier alle projecten!

Utrecht

Het is tijd voor de allerlaatste aflevering van seizoen 3. Albert en Djamilla sluiten af met een knaller, ze mogen namelijk een grote klus uitvoeren in het huis van Marit in Utrecht. Hier blijft het niet alleen bij de woonkamer, hal en het toilet, maar ook de slaapkamer wordt meegenomen.

Het huis van Marit ziet er in de basis top uit, maar heeft een paar gebreken, zo zit er een gat in de pui en heeft het toilet een gedateerde look. Dit is voor Albert, Djamilla en het klusteam geen probleem, alles wordt aangepakt. De grote woonkamer krijgt een prachtige eye catcher, er wordt een toffe plaat gemaakt, met daaroverheen een kleurrijk behang.

Asch

In aflevering 7 gaan Albert en Djamilla klussen in het vrijstaande huis van Katja en Rob. Dit stel is 35 jaar samen en heeft al vele verbouwingen gedaan in dit prachtige huis. Het enige stuk wat nog niet gemoderniseerd is, is de woonkamer! Het wordt eindelijk tijd om van de oubollige uitstraling af te komen, volgens Rob. Dit zien Albert en Djamilla wel zitten.

Het grootste doel van Katja en Rob is dat de woonkamer kat-vriendelijk wordt. Het stel is toe aan een nieuwe vloer, die makkelijk schoon te maken valt. Alle muren hebben een andere structuur en tijdens het egaal maken van de muren wordt er een grote verrassing geplaatst voor de katten!

Dordrecht

In aflevering 6 brengen Djamilla, Albert en het klusteam een bezoekje aan Tim en Eszra. Dit koppel heeft net drie weken de sleutel van hun eerste koophuis(je) in Dordrecht. Het kleine oppervlak is precies groot genoeg om er een bank en een bed in te plaatsen, maar mist een plekje waar het stel zich kan terugtrekken.

Albert en Djamilla gaan ervoor zorgen dat iedere centimeter in dit huis benut wordt! Er moet niet onnodig ruimte in beslag genomen worden. Dit is ook waarom Djamilla ervoor kiest om het bed op een verhoging te plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor extra opbergruimte onder het opstapje naar de ‘slaapkamer’, maar zorgt er ook voor dat de woonkamer en slaapkamer van elkaar gescheiden voelen.

Amsterdam

In aflevering 5 is het klusteam beland in het huis van Querine en Galton. Dit jonge stel heeft nog geen dag in de woning doorgebracht en geeft de sleutel gelijk uit handen. Ze hebben dit klushuis in Amsterdam namelijk nog maar net gekocht en hebben grootse verbouw plannen.

Albert en Djamilla gaan de hele woonkamer en het toilet aanpakken. Het koppel houdt niet zo van felle kleuren, dus houden de woonkamer graag rustig, neutraal en met een Scandinavische tint. De rustige kleuren, samen met de visgraat vloer zorgen voor een chique, relaxte uitstraling.

Zwaag

In alweer de vierde aflevering gaat het klusteam een huis opknappen in Zwaag. Hier wonen Tinne en Dave samen met hun zoontje en is baby nummer twee onderweg! Albert en Djamilla mogen van het koppel helemaal losgaan, want ze willen geen wit meer zien.

In de woonkamer is momenteel geen kleur te bekennen en ook de kinderkamers zijn wat saai. Aan de slag! De woonkamer krijgt een bijzondere stuc op de muur. Deze stuc komt er, als je het op de muur smeert, uit te zien als metaal. Zoals Albert zegt: “Mind blowing”!

Bussum

In aflevering 3 zijn Albert en Djamilla op bezoek in het jaren ‘20 huis van Femke en haar zoontje. Femke woont pas net een week in haar huisje in Bussum en heeft moeite met de styling. Op dit moment is alles een bij elkaar geraapt zooitje, vindt Femke zelf. Hier mag wat meer eenheid in komen, het liefst in een jaren ’60 stijl.

Dat laat Djamilla zich geen twee keer zeggen! De basis blijft rustig, maar het hele huis krijgt een vintage vibe. De kleuren okergeel en mosgroen staan hierbij centraal. Zelfs bij de trap denkt Djamilla out of the box! De trap krijgt een natuurlijke uitstraling, in een vrolijke kleur.

Nieuwerkerk aan de IJssel

Het is alweer tijd voor de tweede aflevering van De Grote Huisverbouwing. Dit keer komen Albert en Djamilla langs in Nieuwerkerk aan de IJssel. Hier wonen Marlous en Ryan samen met hun drie kinderen en hond. De afgelopen vier jaar heeft het stel zich druk beziggehouden met de verduurzaming van het huis, maar hebben ze het interieur een beetje links laten liggen. 

Het is dus tijd voor een opknapbeurt en daarmee kunnen Albert en Djamilla goed helpen. De begane grond krijgt een volledige make-over, van hal tot aan keuken, de klussers weten hier wel raad mee! Zo wordt de houten vloer vervangen en krijgt de keuken een nieuwe, hippe look.

Zaandam

In de eerste aflevering gaan Albert en Djamilla langs bij Karin en Michel in Zaandam. Al jarenlang is Karin toe aan een opknapbeurt in huis en daarom heeft Michel het gezin als verrassing opgegeven voor De Grote Huisverbouwing. Het koppel heeft verschillende wensen, maar ziet het liefst veranderingen in de woonkamer, werkkamer én de slaapkamer van hun oudste zoon. 

Dit zien Albert en Djamilla wel zitten! Albert zijn handen jeuken, maar hij heeft zich verstapt en loopt daardoor noodgedwongen op krukken. Niet meehelpen is geen optie, daarom doet Albert de kleine klusjes en geeft hij nog wat tips over het behangen van een muur!

Amersfoort

In de laatste aflevering van dit seizoen is het team in Amersfoort bij Ferry en Marlies. Ze hebben net een nieuw huis gekocht en hebben onze klussers daarom hard nodig. Hun tienerdochters Demi en Nienke krijgen op de bovenverdieping een mooie slaapkamer, maar daarvoor moet er wel eerst worden gesloopt om van 3 kleine ruimtes 2 ruime kamers te maken.

Djamilla maakt voor de meiden twee compleet verschillende slaapkamers. Ook in de woonkamer gaat het team helemaal los, die krijgt een strakke, warme uitstraling. Zo wordt het hele gezin verrast!

Bergschenhoek

Het team gaat deze week aan de slag bij Kim in Bergschenhoek. Zij woont hier nog niet zo lang met haar twee tienerzonen en ook haar vriendin is regelmatig bij haar. Sinds de verhuizing heeft ze al veel geklust en ook geschoven met de meubels, maar het is nooit naar haar zin. 

Ze heeft het klusteam ingeschakeld om rust te krijgen. De hele benedenverdieping wordt op zijn kop gezet: de woonkamer, de hal en de trap worden aangepakt. Als extra verrassing pakt het team ook het toilet mee. Dat, samen met de nodige klustips en een spontane onthulling, is zondag te zien bij De Grote Huisverbouwing.

Nijkerk

Het team is bij Gea & Marcel en hun dochters in Nijkerk. Hun huis is flink verouderd, de badkamer en het toilet dateren zelfs nog uit de jaren 60! De hulp van het klusteam is hier dus meer dan welkom! Ook de woonkamer hal en toilet krijgen een complete make-over. Als eerste wordt de badkamer onder handen genomen en komt er een compleet nieuwe trap in de woning. De klus is zo groot dat het klusteam er meerdere weken voor nodig heeft, deze verbouwing wordt dan ook gevolgd in 2 afleveringen. Volgende week is het dan tijd voor de puntjes op de i in de woonkamer en de grote onthulling. Weet het team de bewoners ook dit keer weer blij te maken?

In de tweede week is het vervolg van de complete verbouwing van het huis van Marcel en Gea in Nijkerk te zien. Die waren hun oude inrichting meer dan zat! Vorige week startte het team met het verbouwen van de badkamer. Het gedateerde toilet wordt vernieuwd, de trap wordt bekleed en de hele woonkamer krijgt een rigoureuze make-over. Djamilla heeft voor Gea roze- en crèmetinten uitgekozen en voor Marcel zwarte accenten die hem het sjieke hotel gevoel geven. Bij het zien van het eindresultaat is het gezin compleet overdonderd.

Lelystad

Deze week is het klusteam neergestreken in Lelystad bij Matthijs & Stephanie. Dit jonge stel heeft in een overspannen huizenmarkt hun eerste huis kunnen kopen, alleen is het wel echt een klushuis! 

Het team moet heel veel slopen en gaat daarna aan de slag met o.a. het sanitair, de trap en de keuken. En uiteraard heeft styliste Djamilla ook voor het inrichten van de woonkamer een aantal leuke verrassingen in petto!

Heerde

Djamilla, Albert en de rest van het klusteam steken deze week de handen uit de mouwen in het Gelderse Heerde. Esther & Aschwin zijn onlangs vanuit de randstad naar deze groene plek verhuisd. De kinderen en kleinkinderen wonen wat verder weg en willen dolgraag logeren, maar die mogelijkheid is er nu niet.

Daarom wordt de hele zolder omgetoverd tot een prachtige logeerplek voor een compleet gezin. Daarnaast is er naast de slaapkamer van het stel meer dan genoeg ruimte voor een luxe walk-in-closet.

Almere

Djamilla, Albert en de rest van het klusteam gaan deze week aan de slag in de net opgeleverde nieuwbouwwoning van William, Cleide en dochter Clara in Almere. Als de wensen zijn doorgenomen gaat het team hard aan het werk. 

Vooral de dochter des huizes wordt flink verwend, haar slaapkamer staat hoog op de to-do-list en ook komt er een speciale speelhoek voor haar en haar vriendinnen.

Maarssen

In het nieuwe seizoen van De Grote Huisverbouwing gaan topstyliste Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers samen op pad om mensen te verrassen met de make-over van hun huis. In deze eerste aflevering bezoeken ze Janine, Jochem en hun kids in het Utrechtse Maarssen. Ze vormen een samengesteld gezin en kunnen in hun huis wel wat hulp gebruiken, want nu is het een bonte verzameling van spullen.

Als de wensen zijn besproken gaat de familie op vakantie en zet het klusteam onder aanvoering van De Klussenier Remon Grit het hele huis op zijn kop. Van woonkamer tot hal/trap en badkamer, alles wordt in dit huis aangepakt! Bij terugkomst wordt het gezin compleet verrast met rust en warmte in huis. Nieuwsgierig geworden?