Projecten

Iedere week gaat het team aan de slag met een nieuwe metamorfose waarbij  interieurdesigner Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers verrassende plannen maken. Het complete huis van woonkamer tot zolder, van badkamer tot hal met toilet, wordt flink onderhanden genomen. 

Bekijk hier alle projecten!

Maarssen

In het nieuwe seizoen van De Grote Huisverbouwing gaan topstyliste Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers samen op pad om mensen te verrassen met de make-over van hun huis. In deze eerste aflevering bezoeken ze Janine, Jochem en hun kids in het Utrechtse Maarssen. Ze vormen een samengesteld gezin en kunnen in hun huis wel wat hulp gebruiken, want nu is het een bonte verzameling van spullen.

Als de wensen zijn besproken gaat de familie op vakantie en zet het klusteam onder aanvoering van De Klussenier Remon Grit het hele huis op zijn kop. Van woonkamer tot hal/trap en badkamer, alles wordt in dit huis aangepakt! Bij terugkomst wordt het gezin compleet verrast met rust en warmte in huis. Nieuwsgierig geworden?

Oegstgeest

Hoewel het huis weinig mankementen lijkt te hebben is het toch nodig om het huis op de schop te nemen. Omdat de kinderen van Hubert en Laurentien het fijn vinden om soms rustig op hun tablet of telefoon te zitten, heeft Leonie bedacht om een aparte ruimte te maken in de woonkamer. Deze wordt afgescheiden met een glazen pui die van beide kanten open kan. Handig als je je handen vol hebt. In deze ruimte komt een openhaard, waardoor het een knusse chillruimte zal worden voor het hele gezin. Het kleurenpalet van deze ruimte wordt doorgetrokken naar de hal, trap, keuken en het toilet.

De hal had ook een touch van Leonie nodig. Bij de voordeur was een kast die ‘niet meer kon’, volgens Patty.

Hier is een op maat gemaakte kast voor in de plaats gekomen, waarin niet alleen de jassen en schoenen opgeborgen kunnen worden, maar ook de meterkast een plekje heeft gekregen. De muren krijgen nieuw behang en de vloer wordt weer opgeschuurd en gelakt. Zo lijkt hij nieuw zonder dat de oude look helemaal weg is. Het toilet in de hal krijgt een make-over met allerlei kleine blauwe tegeltjes. Een echt kunstwerk.

Als laatste is de keuken aan de beurt. Er kwam eerst alleen koud water uit de kraan. Niet handig, natuurlijk. Hier brengt Albert meteen verandering in! Naast de kraan, vernieuwd Albert ook de keukenkasten. Al met al is het een geslaagde klus geworden!

Amsterdam

In Amsterdam is het niet gek wanneer je minder ruimte tot je beschikking hebt en wat kleiner woont. Maar… met twee puberende zoons heeft Wendy wel erg weinig ruimte. Zo zijn de kamers van beide mannen vanuit 1 grote kamer verdeeld in 2 kleinere ruimtes. Het nadeel is dat hier veel technische mispuntjes zijn ontstaan. Deuren die niet dichtkunnen, lichtknopjes aan verkeerde kanten en de opbergruimte die er niet is. Gelukkig is Albert en het klusteam weer om de klus te klaren.

Naast de slaapkamers is ook de woonkamer een issue. Net zoals bij de slaapkamers is er gebrek aan opbergruimte waardoor de kamer wat rommelig overkomt. Albert heeft bedacht om een opbergruimte te maken van de lege ruimte onder de trap. Niet zomaar een opbergruimte maar een echte kast! Leonie is opnieuw met een roomdivider gaan de slag gegaan. In de roomdivider kan Wendy zowel kan werken aan een bureau als genieten bij een openhaard. Alles verwerkt in één roomdivider De woning is er een stuk rustiger op geworden en daardoor het team en Wendy ook!

Almere

Blauw, Blauw, Blauw. Overal in het huis kwam deze kleur weer terug en zo ook in de slaapkamer van Johan. Klussen lukt Johan zelf niet, dus zelfs het rolgordijn was nog van de vorige bewoners. De slaapkamer mist dus een beetje zijn volwassen uitstraling. De kleur van de wand is wit gemaakt en krijgt een zachte wand ertegenaan. Een super speels en spannend effect!

Over spannend gesproken; de toilet mocht ook wat minder saai worden. Johan kon voorheen nog op de vloer dammen, maar met de lichtblauwe tegels op de muur en een nieuwe vloer zal dat (gelukkig) niet meer gaan!

En dan het kopstuk: de woonkamer! Een vrouwelijke touch was erg gewenst. Met Leonie heb je dan de perfecte persoon in huis gehaald om daarmee aan de slag te gaan. Ze heeft Albert meteen opgeroepen een roomdivider met een ingebouwde openhaard te maken. Aan de andere kant van de roomdivider kan Johan spullen opbergen en aan een bureau zitten. Ontzettend handig! Daarnaast is de oude bank weg en uiteraard vervangen door een nieuwe bank die perfect aansluit bij de nieuwe kamer. De muren hebben een nieuwe kleur blauw gekregen welke door heel de woonkamer is doorgetrokken. Een plaatje!

Amstelveen

Sacha en Jan Bernhard willen de split levels met elkaar laten verbinden zodat het een groot geheel wordt. Ook willen ze een nieuwe, verfrissende stijl. Ze kiezen voor een Oosterse stijl, aan Leonie de taak om dit te verzorgen. Er komt fenil behang, dit zijn dunne Japanse stofjes en er wordt gekozen voor een houten vloer. De vloer krijg grijze tinten en een visgraad vorm. De trap krijgt prachtige, gloednieuwe treden. Verder is er de wens om de split levels meer te laten connecten met elkaar. Hier gaan Albert en zijn team keihard aan werken.

De afstand tussen de muur en het toilet waren heel groot waardoor er amper beenruimte was. Het design van de toiletpot was zacht gezegd oubollig, 

het was echt tijd voor een renovatie. Er is een zwevende toiletpot geïnstalleerd. De ruimte tussen het toilet en de muur is veel minder ruim, hierdoor is er meer beenruimte gecreëerd. De wanden zijn van hout en hebben een mooie rode kleur gekregen. Ook is er een moderne wastafel opgehangen, dit maakt het geheel compleet.

De grote tv-kast dekt de hele muur en geeft extra veel opslagruimte. Er is in het midden genoeg ruimte voor de tv. De kastjes kunnen opgevuld worden met planten, boeken en alles nog veel meer mooie spullen. Een mooie warme lamp in een van de kastjes geeft een hele fijne sfeer in de woonkamer.

Zwolle

Het stel vindt het ontzettend belangrijk dat de douche eruit gaat en hier een bad voor in de plaats komt.  Dan graag wel een bad met een pomp erin, waardoor je er uren in kunt blijven zitten. Naast het plaatsen van een nieuw bad mag de stijl in de badkamer ook wel iets meer van nu zijn. Een moderne look past beter bij Katja en Michel. Het klusteam heeft onder andere bedacht om tegels aan elkaar te zetten en er een led licht achter te plaatsen. Dit zal perfect passen bij de moderne stijl. Verder is de kraan van de wasbak van ‘hard graphite’ wat doorgevoerd wordt door de hele badkamer.

Het toilet beneden wordt een zwevend toilet. Daaronder zullen alle tegels vervangen worden en komt er een kleine wasbak met een stopkraan. De deur van het toilet zal dezelfde look krijgen als alle andere deuren in de woonkamer. 

 

Uiteraard kan je niet door het glas heen kijken omdat het melkglas is!

In de woonkamer gaat Albert niets doen met het eigen bouwwerk van Michel. Alleen een likje verf zal al voldoende zijn. niet alleen gaat het eigen bouwwerk van Michel een nieuwe kleur krijgen, ook het plafond en de muren krijgen een frisse laag verf! Leonie vind dat de woonkamer zowel een mannelijke als vrouwelijke touch moet krijgen en zorgt ervoor dat dit in het eindresultaat mooi samenkomt. woonkamer zowel een mannelijke als een vrouwelijke touch moet hebben. Dat zal in het eindresultaat mooi samenkomen! De vloer krijgt een vissengraat laminaat aangelegd en ook de nieuwe tafel met een marmerlook gaat een mooie plek krijgen in de vernieuwde woonkamer.

 

Warnsveld

Deze week zijn we bij Margriet in Warnsveld. Ze heeft een heel aangrijpend verhaal die niet alleen Patty, maar ook het hele team heeft geraakt. Margriet is namelijk sinds kort gescheiden en zocht met haar twee jonge dochters een woning. De woningmarkt ligt momenteel plat, dus met moeite is er een sociale huurwoning toegewezen aan Margriet in Warnsveld. Hier is ze uiteraard heel blij mee, maar het huis mist nog veel sfeer. Aan Albert en Leonie de taak om Margriets nieuwe woning tot leven te brengen.

 

 

Leonie vindt het belangrijk dat er verschillende bestemmingen komen in het huis. De meiden vinden het leuk om samen te knutselen, ‘s avonds op de bank zitten en samen aan tafel te eten. Daarom splitst ze het huis op in delen. De meiden hebben in de woonkamer een hoekje waar ze los mogen gaan met tekenen en knutselen. Verder wordt de woonkamer erg knus, een echte plek waar ze neer kunnen ploffen op de bank. Naast de tv staat een openhaard die een effect geeft alsof het boven de grond hangt. Albert heeft dit weten te realiseren met Jacco Bakker. Verder zijn de slaapkamers ook aangepakt. De jongste dochter krijgt een mooie meisjeskamer, waar ze de komende jaren erg blij mee zal zijn. De andere dochter is gek op de zee, dus haar kamer krijgt ook dat thema. Ben jij benieuwd naar hun reacties? Check dan aflevering 7!

Amsterdam

Omdat het niet een heel groot huis is zorgen de muren ervoor dat het alleen maar nóg smaller gaat voelen. Deze moeten er dus uit! Leonie heeft hiermee ruimte gecreëerd voor de keuken! De keuken stond eerst op de plek waar de nieuwe huiskamer komt. Nu komt er een kookeiland! Wat met die grotere ruimtes makkelijker te verwezenlijken is! Naast het keukeneiland komt er een eettafel waar je uitzicht hebt op het stadsparkje van Amsterdam. Guido is een goede kok en met deze nieuwe keuken zal het koken alleen maar leuker worden! 

 

 

Guido zou graag wat meer aardse tinten en groen willen zien in zijn huis. Daarnaast mag het allemaal wat mannelijker. Leonie heeft hiernaar geluisterd. Ze heeft de muren voorzien van behang dat het geluid beter absorbeert, weg met de galmen dus! Daarnaast is er een klein haardje gekomen naast de tv. Ook de bank heeft een metamorfose meegemaakt en is een aanwinst voor de nieuwe woonkamer! Een stoere kamer voor een man, maar wel huiselijk. 

Velserbroek

De badkamer is van de grond af aan eigenlijk helemaal niet goed aangepakt. Van verkeerd gebruikte materialen tot een toilet wat minutenlang door blijft galmen na het doortrekken.
Leonie zorgt ervoor dat de stijl van de badkamer weer doorgetrokken wordt naar het toilet in de hal. Naast het toilet in de hal zal ook de trap een nieuwe look krijgen. Iets wat Albert vaak tegenkomt, namelijk roest! Deze roestige uitstraling zal de hal helemaal afmaken. 

 

 

In de woonkamer zal de schuifpui er volledig uit gehaald worden. Het hout is gerot van binnen. Daarnaast rammelt het nogal als hij open en dicht wordt geschoven. Verder is de woonkamer nog wat saai maar vooral heel veilig. Hoewel Robin en Danielle graag wat meer kleur willen zien, weten ze niet wat mooi kan staan. Daar gaat uiteraard verandering in komen als ze hun woonkamer weer terugzien in de nieuwe staat!  

Sneek

Tessa haar woonkamer heeft meer weg van een grote balzaal dan een knus, warm plekje waar je graag zit. Hoe los je het op om zo’n enorme ruimte op te delen zonder dat je woonkamer weer klein oogt? Het antwoord is: een roomdivider. De roomdivider is speciaal zijn gemaakt voor Tessa haar woonkamer en zorgt er ook nog eens voor dat het licht gewoon doorgelaten wordt. Het huis heeft ontzettend veel licht en dat willen Leonie en Albert graag behouden. De indeling van de ruimte gaat op de schop en de ruimte wordt verdeeld in drie delen; een zitgedeelte, eetgedeelte en een fijne ‘chil’ plek met uitzicht op de tuin.

 

 

De badkamer lijkt Albert de grootste uitdaging. Het is oorspronkelijk een iet wat saaie, witte badkamer zonder sfeer. Er wordt plaatst gemaakt voor grote grijze antislip tegels en houten wandtegels. Dit alles zorgt voor een natuurlijke doch luxe uitstraling. Op deze manier wordt de badkamer en mooier dan ooit op gemaakt, dit gaan Leonie en Albert doortrekken naar het toilet beneden.

Almere

Geen grof geschut tijdens de verbouwing in Almere voor Albert en zijn team, maar slopen met beleid 😉 Het huis van Danielle en Jean heeft namelijk geen extreme verbouwing nodig, maar toch mogen een paar klussen aangepakt worden. Aan Albert de taak om Leonie’s ideeën tot leven te brengen. Het begint bij de hal, die een erg hoog plafond heeft met prachtige lichtinval. De halt oogt echter wat kaal en de ruimte was erg wit. Albert heeft de trapleuningen een antraciet grijze kleur gegeven, waardoor de hal een stoerdere uitstraling heeft. 

 

In de slaapkamer en verkleedruimte zijn de warme kleuren in contrast met mintgroen en walnoottinten gebruikt. Zo is de romantiek teruggebracht en krijgt de gehele verdieping een hotel chique uitstraling. 

Naast de slaapkamer, hal en verkleedruimte was vooral het toilet toe aan vernieuwing. Deze was te laag voor lange mensen zoals Danielle en Jean. Daarnaast was ook de stijl van het toilet wat gedateerd en toe aan vernieuwing.  Albert heeft de toilet vervangen en hoger geplaatst. Daarnaast heeft hij gebruik gemaakt van grijze massieve wandtegels om de gebruikte stijl door te trekken naar deze ruimte.

Maarssen

Eindelijk is het zo ver; na 20 jaar is het tijd om de badkamer flink aan te pakken! De badkamer van Trudy en Jacob is flink versleten. Ze willen graag het wellness-gevoel terugkrijgen. Albert weet hier wel raad mee. Hij gaat aan de slag met de badkamer en de wc, want die heeft ook wel een opknapbeurt nodig. De wc staat in het teken van duurzaamheid. Goede hygiëne en gemak zijn daarom niet te ontbreken. 

 

Topdesigner Leonie Hendrikse weet met verschillende kleuren en materialen rust én eenheid te brengen in het huis. Door het gebruik van donkere en rustige kleuren springen de nieuwe meubels er goed uit! De witte vloer in huis is niet meer van deze tijd. Door te kiezen voor een Allura PVC vloer van Forbo in een warme houtlook creëert men meer sfeer in huis. Daarnaast is er speciaal voor Trudy en Jacob een grote wandkast ontworpen zodat alle verzamelde spulletjes een mooie plek kunnen krijgen. Trudy en Jacob zijn namelijk echte verzamelaars. Het groeperen van de spullen… daar weet Patty wel raad mee!

 

Etten-Leur

Weg met de witte muren, en kleur bekennen! Styliste Leonie Hendrikse koos voor een warm, knus palet in de woonkamer voor de make-over van de woning van de alleenstaande Tessa en haar kinderen in Etten-Leur. Het eetgedeelte werd doorgetrokken naar de zitkamer door middel van een grote donkerrode kast. Doordat de muren een licht vinyl-behang hebben gekregen contrasteert dit mooi met de warme gordijnen en de kast in het eetgedeelte.

Het door Tessa gewenste bohemian-gevoel is teruggebracht door het gebruik van planten, natuurlijke materialen en lichte kleuren op de muren. 

Creatief uitvoerder Albert Stokkers heeft de badkamer helaas niet groter kunnen maken, maar wel mooier! Hij koos voor langwerpige tegels waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Ook heeft hij gebruik gemaakt van een hoge kast naast de wastafel, en een lage kast onder de wastafel, zodat Tessa meer opbergruimte heeft. De badkamer is een ruimte geworden die goed bij het gezin past. 

Door het plaatsen van een dakkapel is de kamer van Sam een stuk ruimtelijker gemaakt. Qua kleur heeft het team het rustig gehouden. De kamer van de kleine Fee is opgeleukt door een prachtige wandschildering.