Projecten

Iedere week gaat het team aan de slag met een nieuwe metamorfose. Het complete huis, van woonkamer tot zolder en van badkamer tot slaapkamer, wordt flink onderhanden genomen. 

Bekijk hier alle projecten!

Seizoen 5

Arnhem

In aflevering 5 van seizoen 5 gaat het team aan de slag bij Chantal, die al meer dan 20 jaar in Arnhem woont. Hoewel ze regelmatig veranderingen aanbrengt, lijkt het nooit helemaal af te zijn. Aan ons team de taak om haar te helpen! Een belangrijke wens van Chantal is om de chique hotelsfeer terug te laten komen in het interieur. Ook vindt ze het essentieel dat de tuin wordt meegenomen in de verbouwing, zodat alles in één keer gedaan kan worden. Laura neemt deze wensen mee in haar ontwerp, en samen met het team brengt ze ze tot leven.

Een grote wens van Chantal was een nieuwe vloer. De oude vloer wordt verwijderd en vervangen door een visgraat PVC-vloer. Naast de vloer krijgt ook de keuken een make-over. De nieuwe keuken zal een kookeiland krijgen, voorzien van een eettafel eraan vast. Daarbij wordt de woonkamer ingericht met meubels in een hotel chique stijl én komt er een wandkast met ingebouwde sfeerhaard. Ook de tuin wordt meegepakt! Zo komt er een nieuwe indeling, terras en bijpassende schutting. Zo heeft Chantal haar eigen stukje Ibiza aan huis! Daarnaast wordt de huidige deur in de woonkamer vervangen door een schuifdeur, wat geen extra ruimte in beslag neemt en tegelijkertijd zorgt voor meer licht in huis. Zo wordt Chantals huis een prachtige, ruime plek!

IJmuiden

In aflevering 4 van seizoen 5 gaat het team aan de slag bij Esmée uit IJmuiden. Deze week is de aflevering wat anders, we richten namelijk geen woonkamer of keuken in, maar een bovenverdieping. Ze heeft net haar eigen jaren 30 huis gekocht, waarvan de bovenverdieping nog moet worden ingericht, maar ze weet nog niet helemaal wat ze ermee moet doen. Een belangrijke wens van Esmée is om de stijl van de jaren 30 terug te laten komen in het interieur. Aan ons team de taak om haar te helpen!

Ze wil graag een ruimte waar ze rustig kan zitten om haar was te doen en creatief bezig kan zijn. Ook wil ze graag een logeerkamer waar ze zich even kan terugtrekken als ze dat wil. Daarnaast mag de slaapkamer wel een kleurtje krijgen. De hele verdieping krijgt Terra-kleurige accenten en in de logeerkamer wordt een slaapbank geplaatst, zodat ze nog steeds alle ruimte heeft als er niemand logeert. In de kleinste kamer worden wasrekken aan de muur bevestigd die gemakkelijk in en uit te vouwen zijn, en er komt een lichte tafel die ze makkelijk aan de kant kan schuiven als ze meer ruimte wil. Zo wordt de bovenverdieping een heerlijk plekje waar Esmée zich kan terugtrekken en zich thuis kan voelen, helemaal naar haar smaak.

Emmeloord

In aflevering 3 van seizoen 5 gaat het team aan de slag bij Johan en Petra uit Emmeloord. Ruim 24 jaar geleden hebben ze hun eigen huis gebouwd, en het ziet er nog steeds keurig uit. Johan heeft zelfs een schilderij geschilderd voor Petra, en dat willen ze graag behouden in het interieur. Aan ons team de taak om hen te helpen!

Johan en Petra hebben een aantal belangrijke wensen voor hun huis. Ze willen graag meer natuurlijk licht in de eetkamer, omdat die overdag vrij donker is. Daarnaast willen ze het toilet renoveren, aangezien het een opfrisbeurt kan gebruiken. Ze zijn ook enthousiast over het idee om meer kleur in huis te brengen. Verder moet de vloer worden aangepakt vanwege barsten op verschillende plekken. Met deze aanpassingen wordt hun huis een prachtige, artistieke woning vol kunst, waar Johan en Petra heerlijk kunnen genieten van een glaasje wijn.

Hoogkarspel

In aflevering 2 van seizoen 5 gaat het team aan de slag in Hoogkarspel, waar Ed en Liënne al ruim 30 jaar in dezelfde woning wonen. Gedurende al die jaren hebben ze veel meegemaakt, maar hun huis is min of meer hetzelfde gebleven. Nu is het tijd voor verandering, en ons team staat klaar om te helpen! 

Een belangrijke wens van Ed en Liënne is voor meer eenheid en om een warme sfeer te hebben in het interieur. Laura neemt deze wensen mee in haar ontwerp. Daarnaast willen ze graag hun slaapkamer renoveren, omdat deze ook wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Met deze aanpassingen wordt hun huis een gezellige plek vol sfeer, waar Ed en Liënne lekker kunnen genieten van hun vernieuwde interieur.

Leusden

In aflevering 1 van seizoen 5 staat Anja centraal, ze woont al ruim 20 jaar in haar huis in Leusden. Nadat haar man Ties kwam te overlijden, stond zowel haar leven als haar interieur even stil. Na 5 jaar durft Anja de stap te maken om haar huis te verbouwen. Anja heeft een favoriet plekje in het huis waar ze graag naar buiten kijkt en dit plekje wilt ze graag behouden, dus aan ons team de taak om dit waar te maken!

De grote maar verouderde woonkamer is aan vernieuwing toe. De kamer heeft veel last van tocht waardoor het erg koud kan worden, door de open trap te vervangen naar een dichte trap wordt veel tocht buitengelaten. Door het gebruik van stalen deuren voor de trap wordt niet alleen de kou buitengelaten maar creëert het ook een afgewerkt geheel in de woonkamer. Het zithoekje van Anja bestaat uit een op maat gemaakt opberg meubel waar een zithoekje in is verwerkt. 

Seizoen 4

Rijswijk

Aflevering 8 staat volledig in het teken van het creëren van een blauwe oase voor Tom en Monique in Rijswijk! Ivo, Laura en Ad nemen hun wensen in acht en toveren een oud familie-erfstuk om tot ware blikvanger, die ook nog eens binnen de rest van het interieur past! Tom en Monique hebben twee kleine kinderen die net als zij zelf dezelfde liefde voor de kleur blauw delen. Een mooie uitdaging voor onze Laura..!

De smalle, maar lange woonkamer heeft beperkte lichtinval door de aanwezigheid van een stel bomen voor het raam aan de voorzijde. Aan de achterkant gaan de buren een uitbouw maken, waardoor de kans op nog minder lichtinval groot is. Een strak lichtplan is daarom van belang. Door met lichte kleuren te werken oogt de woonkamer gelijk een stuk meer open. Daarnaast wordt het jonge gezin verrast en krijgt ook hun keuken een pimpbeurt!

Beers

In aflevering 7 van seizoen 4 gaan Ivo en het team aan de slag bij Clara en Laurens uit Beers. Een gelukkig stel met een groot gezin. ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd’ is een bekend gezegde, maar dan moet er ook voldoende ruimte zijn! Daarom gaat Djamila op zoek naar een efficiënte manier om de woon- en eetkamer in te richten.

In de woonkamer wordt er gewerkt met organische vormen en rustige kleuren. Deze zijn terug te vinden in een groot kunstwerk aan de muur, precies zoals Clara dat wenste. Om ruimte te besparen wordt de houtkachel in het midden van de woonkamer vervangen voor een kachel op wieltjes. Wanneer je zelf kunt bepalen waar de kachel komt kun je de ruimte ten allen tijden aanpassen naar het aantal aanwezige mensen. De tafel, vloerkleden, bank en lampen zijn allemaal rond. Weg met de harde hoeken en welkom vloeiende lijnen!

Etten-Leur

In deze 6e aflevering van seizoen 4 strijken Ivo, Laura en Ad neer in Etten-Leur, waar ze aan de slag gaan met de make-over van het huis van Emmy en Alex. Het gaat om het ouderlijk huis van Emmy, waar zij een hoop jeugdherinneringen heeft. Met een uitgebreid moodboard paraat hebben ze het team aan het werk gezet. Eén ding is in elk geval zeker, er moet een hoop kleur gebruikt worden! 

De woonkamer, keuken, gang en trap worden onder handen genomen en doorgaan een volledige metamorfose. Door gebruik te maken van verschillende kleuren, natuurlijk licht en warme accessoires is het huis gedurende de hele dag warm en gezellig. Zo weet het team van een gedateerd huis een vernieuwde bijtijdse woning te maken!

Almere

In alweer de vijfde aflevering van het vierde seizoen gaat ons dreamteam langs bij Loïs, Dave en hun zoontje Siem in Almere. Hun romantische verhaal waarin Loïs vanuit de Achterhoek naar Almere verhuisde voor de liefde, kreeg een nare wending toen er bij Dave een hersentumor werd geconstateerd. Inmiddels heeft het jonge stel een manier van leven rondom deze ziekte gevonden en hebben ze weer meer tijd voor leuke dingen! Zo hebben ze een gedeelde passie voor wijn en een lieve zoon om op te voeden. Bij een frisse start hoort dan ook een nieuwe uitstraling van het huis.

Loïs en Dave vonden het huis vooral erg wit en vrij saai. Daar wordt verandering ingebracht door antraciet toe te voegen, warme accenten en een nieuwe haard. Ook de keuken wordt in een modern jasje gestoken. Als klap op de vuurpijl wordt er door het dichtmaken van de trap een nieuwe ruimte gecreëerd, waar styliste Laura haar kans grijpt om een mooie wijnkast te maken.

Maurik

Aflevering vier van het vierde seizoen staat in het teken van de renovatie van het huis van Astrid uit Maurik. Zij is een alleenstaande hardwerkende vrouw en draagt de zorg van haar moeder. Mede hierdoor woont zij al sinds november tussen de verhuisdozen. Ons team gaat er dan ook alles aan doen om haar huis tot een thuis te laten voelen waar zij gezellig kan tafelen en spelletjes spelen.

Wat vooral niet mag ontbreken? Een lekkere bank waar zij in wegzakt. Met deze kennis op zak zijn Ivo, Ad en Greetje aan de slag gegaan. Astrids huis is dan ook in een mum van tijd veranderd in een warme en kleurrijke woning waar de kleurencombinatie gewaagd, maar prachtig is. 

Reeuwijk

In de derde aflevering van het vierde seizoen gaan Ivo, Sarkar, Laura en Ad de uitdaging aan om Elly’s woning in Reeuwijk om te toveren tot, zoals zij het zelf noemt, “een warm nest”. Sinds een paar jaar woont haar man in een verzorgingstehuis en zij alleen. Het huis is gedateerd en toe aan vernieuwing.

Om Elly’s droom van een Scandinavisch ingericht huis te realiseren worden de woonkamer, gang, toilet, kantoor en de trap onder handen genomen. Tijdens de sloop stuiten Sarkar en zijn team op wat problemen, maar gelukkig weten zij deze door middel van hun expertise te ver helpen zodat het huis klaar is voor de magie van styliste Laura. Een vloer met een houten look, een imposante bank en een afscheiding met een vuurlijn mogen hier niet in ontbreken.

Velp

De eerste klus van het vierde seizoen is een flinke. Zo groot, dat we hem verdeeld hebben over aflevering 1 én 2. We gingen op bezoek bij Mirjam, in Velp. Waar zij samenwoont met haar vier zoons, wat al een uitdaging op zichzelf is. Inmiddels wonen zij al ruim tien jaar in het huis, maar na de verhuizing was er onvoldoende geld om het huis naar eigen smaak om te toveren. Recentelijk is haar man overleden en in de periode voor zijn overlijden hebben ze voluit geleefd. Daarom staat ons team nu paraat om Mirjam en haar zoons te helpen in het huis!

Eén van Mirjams wensen was om een aantal van haar kasten te bewaren en de eettafel. Deze zijn dan ook met een likje verf op een stijlvolle manier in het nieuwe interieur verwerkt. Het gebruik van planten en veel kleuren zorgt ervoor dat het een geheel wordt van speelsheid en een verwelkomend gevoel.

Seizoen 3

Utrecht

Het is tijd voor de allerlaatste aflevering van seizoen 3. Albert en Djamilla sluiten af met een knaller, ze mogen namelijk een grote klus uitvoeren in het huis van Marit in Utrecht. Hier blijft het niet alleen bij de woonkamer, hal en het toilet, maar ook de slaapkamer wordt meegenomen.

Het huis van Marit ziet er in de basis top uit, maar heeft een paar gebreken, zo zit er een gat in de pui en heeft het toilet een gedateerde look. Dit is voor Albert, Djamilla en het klusteam geen probleem, alles wordt aangepakt. De grote woonkamer krijgt een prachtige eye catcher, er wordt een toffe plaat gemaakt, met daaroverheen een kleurrijk behang.

Asch

In aflevering 7 gaan Albert en Djamilla klussen in het vrijstaande huis van Katja en Rob. Dit stel is 35 jaar samen en heeft al vele verbouwingen gedaan in dit prachtige huis. Het enige stuk wat nog niet gemoderniseerd is, is de woonkamer! Het wordt eindelijk tijd om van de oubollige uitstraling af te komen, volgens Rob. Dit zien Albert en Djamilla wel zitten.

Het grootste doel van Katja en Rob is dat de woonkamer kat-vriendelijk wordt. Het stel is toe aan een nieuwe vloer, die makkelijk schoon te maken valt. Alle muren hebben een andere structuur en tijdens het egaal maken van de muren wordt er een grote verrassing geplaatst voor de katten!

Dordrecht

In aflevering 6 brengen Djamilla, Albert en het klusteam een bezoekje aan Tim en Eszra. Dit koppel heeft net drie weken de sleutel van hun eerste koophuis(je) in Dordrecht. Het kleine oppervlak is precies groot genoeg om er een bank en een bed in te plaatsen, maar mist een plekje waar het stel zich kan terugtrekken.

Albert en Djamilla gaan ervoor zorgen dat iedere centimeter in dit huis benut wordt! Er moet niet onnodig ruimte in beslag genomen worden. Dit is ook waarom Djamilla ervoor kiest om het bed op een verhoging te plaatsen. Dit zorgt niet alleen voor extra opbergruimte onder het opstapje naar de ‘slaapkamer’, maar zorgt er ook voor dat de woonkamer en slaapkamer van elkaar gescheiden voelen.

Amsterdam

In aflevering 5 is het klusteam beland in het huis van Querine en Galton. Dit jonge stel heeft nog geen dag in de woning doorgebracht en geeft de sleutel gelijk uit handen. Ze hebben dit klushuis in Amsterdam namelijk nog maar net gekocht en hebben grootse verbouw plannen.

Albert en Djamilla gaan de hele woonkamer en het toilet aanpakken. Het koppel houdt niet zo van felle kleuren, dus houden de woonkamer graag rustig, neutraal en met een Scandinavische tint. De rustige kleuren, samen met de visgraat vloer zorgen voor een chique, relaxte uitstraling.

Zwaag

In alweer de vierde aflevering gaat het klusteam een huis opknappen in Zwaag. Hier wonen Tinne en Dave samen met hun zoontje en is baby nummer twee onderweg! Albert en Djamilla mogen van het koppel helemaal losgaan, want ze willen geen wit meer zien.

In de woonkamer is momenteel geen kleur te bekennen en ook de kinderkamers zijn wat saai. Aan de slag! De woonkamer krijgt een bijzondere stuc op de muur. Deze stuc komt er, als je het op de muur smeert, uit te zien als metaal. Zoals Albert zegt: “Mind blowing”!

Bussum

In aflevering 3 zijn Albert en Djamilla op bezoek in het jaren ‘20 huis van Femke en haar zoontje. Femke woont pas net een week in haar huisje in Bussum en heeft moeite met de styling. Op dit moment is alles een bij elkaar geraapt zooitje, vindt Femke zelf. Hier mag wat meer eenheid in komen, het liefst in een jaren ’60 stijl.

Dat laat Djamilla zich geen twee keer zeggen! De basis blijft rustig, maar het hele huis krijgt een vintage vibe. De kleuren okergeel en mosgroen staan hierbij centraal. Zelfs bij de trap denkt Djamilla out of the box! De trap krijgt een natuurlijke uitstraling, in een vrolijke kleur.

Nieuwerkerk aan de IJssel

Het is alweer tijd voor de tweede aflevering van De Grote Huisverbouwing. Dit keer komen Albert en Djamilla langs in Nieuwerkerk aan de IJssel. Hier wonen Marlous en Ryan samen met hun drie kinderen en hond. De afgelopen vier jaar heeft het stel zich druk beziggehouden met de verduurzaming van het huis, maar hebben ze het interieur een beetje links laten liggen. 

Het is dus tijd voor een opknapbeurt en daarmee kunnen Albert en Djamilla goed helpen. De begane grond krijgt een volledige make-over, van hal tot aan keuken, de klussers weten hier wel raad mee! Zo wordt de houten vloer vervangen en krijgt de keuken een nieuwe, hippe look.

Zaandam

In de eerste aflevering gaan Albert en Djamilla langs bij Karin en Michel in Zaandam. Al jarenlang is Karin toe aan een opknapbeurt in huis en daarom heeft Michel het gezin als verrassing opgegeven voor De Grote Huisverbouwing. Het koppel heeft verschillende wensen, maar ziet het liefst veranderingen in de woonkamer, werkkamer én de slaapkamer van hun oudste zoon. 

Dit zien Albert en Djamilla wel zitten! Albert zijn handen jeuken, maar hij heeft zich verstapt en loopt daardoor noodgedwongen op krukken. Niet meehelpen is geen optie, daarom doet Albert de kleine klusjes en geeft hij nog wat tips over het behangen van een muur!

Seizoen 2

Amersfoort

In de laatste aflevering van dit seizoen is het team in Amersfoort bij Ferry en Marlies. Ze hebben net een nieuw huis gekocht en hebben onze klussers daarom hard nodig. Hun tienerdochters Demi en Nienke krijgen op de bovenverdieping een mooie slaapkamer, maar daarvoor moet er wel eerst worden gesloopt om van 3 kleine ruimtes 2 ruime kamers te maken.

Djamilla maakt voor de meiden twee compleet verschillende slaapkamers. Ook in de woonkamer gaat het team helemaal los, die krijgt een strakke, warme uitstraling. Zo wordt het hele gezin verrast!

Bergschenhoek

Het team gaat deze week aan de slag bij Kim in Bergschenhoek. Zij woont hier nog niet zo lang met haar twee tienerzonen en ook haar vriendin is regelmatig bij haar. Sinds de verhuizing heeft ze al veel geklust en ook geschoven met de meubels, maar het is nooit naar haar zin. 

Ze heeft het klusteam ingeschakeld om rust te krijgen. De hele benedenverdieping wordt op zijn kop gezet: de woonkamer, de hal en de trap worden aangepakt. Als extra verrassing pakt het team ook het toilet mee. Dat, samen met de nodige klustips en een spontane onthulling, is zondag te zien bij De Grote Huisverbouwing.

Nijkerk

Het team is bij Gea & Marcel en hun dochters in Nijkerk. Hun huis is flink verouderd, de badkamer en het toilet dateren zelfs nog uit de jaren 60! De hulp van het klusteam is hier dus meer dan welkom! Ook de woonkamer hal en toilet krijgen een complete make-over. Als eerste wordt de badkamer onder handen genomen en komt er een compleet nieuwe trap in de woning. De klus is zo groot dat het klusteam er meerdere weken voor nodig heeft, deze verbouwing wordt dan ook gevolgd in 2 afleveringen. Volgende week is het dan tijd voor de puntjes op de i in de woonkamer en de grote onthulling. Weet het team de bewoners ook dit keer weer blij te maken?

In de tweede week is het vervolg van de complete verbouwing van het huis van Marcel en Gea in Nijkerk te zien. Die waren hun oude inrichting meer dan zat! Vorige week startte het team met het verbouwen van de badkamer. Het gedateerde toilet wordt vernieuwd, de trap wordt bekleed en de hele woonkamer krijgt een rigoureuze make-over. Djamilla heeft voor Gea roze- en crèmetinten uitgekozen en voor Marcel zwarte accenten die hem het sjieke hotel gevoel geven. Bij het zien van het eindresultaat is het gezin compleet overdonderd.

Lelystad

Deze week is het klusteam neergestreken in Lelystad bij Matthijs & Stephanie. Dit jonge stel heeft in een overspannen huizenmarkt hun eerste huis kunnen kopen, alleen is het wel echt een klushuis! 

Het team moet heel veel slopen en gaat daarna aan de slag met o.a. het sanitair, de trap en de keuken. En uiteraard heeft styliste Djamilla ook voor het inrichten van de woonkamer een aantal leuke verrassingen in petto!

Heerde

Djamilla, Albert en de rest van het klusteam steken deze week de handen uit de mouwen in het Gelderse Heerde. Esther & Aschwin zijn onlangs vanuit de randstad naar deze groene plek verhuisd. De kinderen en kleinkinderen wonen wat verder weg en willen dolgraag logeren, maar die mogelijkheid is er nu niet.

Daarom wordt de hele zolder omgetoverd tot een prachtige logeerplek voor een compleet gezin. Daarnaast is er naast de slaapkamer van het stel meer dan genoeg ruimte voor een luxe walk-in-closet.

Almere

Djamilla, Albert en de rest van het klusteam gaan deze week aan de slag in de net opgeleverde nieuwbouwwoning van William, Cleide en dochter Clara in Almere. Als de wensen zijn doorgenomen gaat het team hard aan het werk. 

Vooral de dochter des huizes wordt flink verwend, haar slaapkamer staat hoog op de to-do-list en ook komt er een speciale speelhoek voor haar en haar vriendinnen.

Maarssen

In het nieuwe seizoen van De Grote Huisverbouwing gaan topstyliste Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers samen op pad om mensen te verrassen met de make-over van hun huis. In deze eerste aflevering bezoeken ze Janine, Jochem en hun kids in het Utrechtse Maarssen. Ze vormen een samengesteld gezin en kunnen in hun huis wel wat hulp gebruiken, want nu is het een bonte verzameling van spullen.

Als de wensen zijn besproken gaat de familie op vakantie en zet het klusteam onder aanvoering van De Klussenier Remon Grit het hele huis op zijn kop. Van woonkamer tot hal/trap en badkamer, alles wordt in dit huis aangepakt! Bij terugkomst wordt het gezin compleet verrast met rust en warmte in huis. Nieuwsgierig geworden?